Konijnenvlees
Konijnenvlees is een licht verteerbare en eiwitrijke vleessoort die zeer geschikt is voor honden en katten met een gevoelige maag of allergieën. Het is van nature mager en bevat weinig vet, waardoor het ook geschikt is voor dieren met overgewicht of een dieet. De smaak is zacht en wordt over het algemeen goed geaccepteerd, zelfs door kieskeurige eters.
Doordat dit spiervlees een hypoallergene eiwitbron is, wordt het vaak gebruikt bij eliminatiediëten of in voeding voor dieren met voedselintoleranties. De structuur van het vlees is fijn en zacht, waardoor het makkelijk te kauwen is. Dit maakt het ideaal voor zowel jonge dieren als oudere dieren met gebitsproblemen.
Dit magere vlees draagt bij aan een glanzende vacht, een gezonde huid en een sterk immuunsysteem. Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitaminen, ijzer en selenium, die essentieel zijn voor de algehele gezondheid van jouw huisdier. Kies je voor konijnenvlees, dan kies je voor een natuurlijke, smakelijke en verantwoorde eiwitbron.
Verkrijgbaar in
- 1 kilo verpakking
Samenstelling
-
100% konijnenvlees
Analyse
-
Niet bekend
Bezorging
Jazeker, wij bezorgen diepvriesproducten in bijna heel Zuid-Holland! Deze leveren wij in een vries-bus die een temperatuur bereikt van -19 graden en hierdoor worden de producten gegarandeerd bevroren bij u bezorgd.
Bekijk onze bezorgpagina om te zien of wij bij u bezorgen, of bekijk onze Google maps om te zien in welk gebied u valt.
Hoe moet ik voeren?
Wij van Geusdiervoeding.nl adviseren om altijd te voeren op het oog, hiermee bedoelen we dat u zelf moet kijken hoe de hond er uit ziet en daarop stuurt u bij. Dit kunt u zien aan de ribben van uw hond. Deze mag je niet zien maar wel voelen. Op deze manier kunt u zeker weten of uw hond op het juiste gewicht is.
Uiteraard kunt u het dieet op basis hiervan aanpassen. Zo kunt u er zelf voor kiezen wat vettere diersoorten zoals eend te vermijden of juist wel te voeren. Afwisseling is hierin zeer belangrijk.
Om ervoor te zorgen dat u alle voedingsstoffen aan uw hond geeft, hanteren wij een paar regels:
Hoeveel moet ik voeren?
Zoals hierboven beschreven, is voeren op het oog vaak het betrouwbaarst. Niet iedere hond is hetzelfde en heeft daardoor ook een andere voedingsbehoefte. Een oudere hond heeft over het algemeen minder voedingsstoffen nodig dan een jonge hond. Leeftijd, ras en bewegingsactiviteit spelen allemaal een rol in de dagelijkse porties van uw hond.
Uiteraard hebben wij een richtlijn waar u mee kunt beginnen. Hierna kunt u de hoeveelheid aanpassen naar de voedingsbehoefte van uw hond.
Voedingsadvies voor jouw huisdier (kvv en barf)
Hoe serveer ik de maaltijd?
Konijnenvlees dient 24 uur van te voren uit de vriezer te worden gehaald en in een afgesloten bewaardoos in de koelkast te worden gezet. Wanneer dit is ontdooid, kunt u de juiste hoeveelheid voer afwegen in de voerbak. Laat de voerbak hierna minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen, waardoor het vlees niet te koud voor de maag van uw hond. Hierna kunt u er eventueel supplementen of toevoegingen bij doen. Het restante vlees is na ontdooiing nog 2 dagen te bewaren in de koelkast.